Sunnuntai-ilta


Kaiman lähdettyä Jaska-poika jäi hetkeksi eteiseen ihmettelemään silmät pyöreinä. Ei haukkunut eikä uikuttanut.
Hetken perästä piti lähteä tyttöjä saattamaan isälleen ja Jaska pyöri ovella jokseenkin kumman näköisenä.
Ahaa... haluaa ulos! =)
Eikun tytöille kamat kasaan ja koiraa hihnaan. Istui ihan nätisti ja odotti hihnan kiinni laiton ja tyttöjen suoriutumisen.
Muut ovesta ulos ja sitten Jaska. Äkkiä ekat pissat tohon pusikkoon oven pieleen.
Kiitettävää vetämistä ilmaantui uusien hajujen löytyessä, eikun ees taas kävelyä ja hihna tiukalle. Puskasta toiseen piti yrittää päästä nuuskimaan.
Tytöt kun kurvasi isälleen ni Jaska jäi hieman hämmentyneenä katsomaan että mihis nuo menee?? Väärä suunta!
Mutta toipui tästä hyvinkin nopeasti :)
Lenkki jatkui pusikosta toiseen yrittämisellä. Tuolla alhaalla molokkien jälkeen pöheiköstä ponkasi JÄNIS!! IHANAAAAA!! Eikun perään!!!
Tai sitten ei mennä perään :D Jänis katosi maisemasta valonnopeudella, samoin mielenkiinto sitä kohtaan kun ei tuolla pimeessä mitään nähny.
Seuraava uhri olikin sitten illan matkamies reppuselässään, sitä piti oikein moneen otteeseen tihrustaa jotta missä se menee ja perään olisi pitänyt päästä.
Voi harmitus kun ei päässyt ;)
Takasinpäin tullessa Jukka sitte tosiaan yhtään ajattelematta nakkasin jonkun roskan pusikkoon...ja meikäläistä vietiin kohti pöheikköä! Ei voinu ku sanoo Jukalle et
menit sitte heittämään helvetti sen roskan, ei tullu mieleen se Jaskan himo kaiken ulkona leijuvan perään..
No, tuosta selvittiin kuiteski ihan ehjin nahoin itsekukin eikä sitä roskaakaan Jaska löytänyt.
Kotia tullessa Jaska taas nätisti odotteli ovella vuoroaan tulla sisään (tätäki ollaan siis reenattu =)  ), istua könötti eteissä ja odotti että saadaan mahanalusta ja tassut
kuivattua. Oli meinaa pikkasen märkää..vettä tuli ja sitä rataa.

Sisällä tuliki sitten yhteenottoa Morriksen kanssa (sen pahansisuisen kissaversion), kuonoon tälli ja noro verta. Ei pahasti kuitenkaan. Sepä ei Jaskaa lannistanut kuitenkaan millään tavoin, Morris kiinnostaa entistä enemmän. Taitaa olla tarpeeksi haastetta siinä otuksessa.

Kissat vietti yönsä saunassa joten kaikki sai nukkua rauhassa. Ja Jaska kuljeksia ja tutustua huusholliin. Jaska koisi yön sängynpäädyssä lattialla.
Oli kuulemma käynyt tökkimässä yöllä Jukkaa, minä en moiseen ollut herännyt mikäli mua on tökkiny. Kerran heräsin siihen kun Jaska haukahti. Koira itseki oli kyllä sen verran pöllähtäneen näköinen et taisi itsekkin herätä omaan haukuntaansa, mitä lie unia nähnyt.


Maanantai

Aamulenkillä istu ja odotti hienosti kun toinen koira meni ohi =) Reitin varrelle osui traileriin pressun alle pakattu vene, sille piti murista. Olihan se ihan väärässä paikassa ja kummallisen näköinen ollakseen vene =D

Vatsa tosiaan hippasen löysällä.

Lenkin jälkeen löytyi todistusaineistoa viime yön tapahtumista olohuoneessa... rikki revitty lelu hienoina suikaleina tossa olkkarin matolla. Rahin takana piilossa..  :D :D

Aamulla päästettiin ns vapaalle jalalle Mosse-kissa, se helpompi versio. Se ei juurikaan ollu Jaskaa kiinnostanu..ei vastusta ;) Välillä oli pitäny käydä tarkistamassa vieläkö se on verhon takana jemmassa. Moneen otteeseen Jaska on kiertäny huoneesta toiseen ja tarkistellu paikkoja, tyttöjen huoneessa kävi useasti eikä edes huomannut että Mosse makaa siellä sängyssä. Huomasi kuitenkin.. nenien välillä oli n 5cm eikä elettäkään että tulisi kynsistä. Alkaa olemaan voiton puolella tuon kissan kanssa =)

Päivä mennyt muutoinkin rattosasti Jukalla ja Jaskalla, olivat käyneet tutustumassa maisemiin pidemmän kaavan mukaan. Jättimäiseen lätäkköön olisi pitänyt myöskin saada sukeltaa..Jukka vähän eri mieltä tästä uimisreissusta..Kovasti olisi pitänyt myös leikkiä =) Häntääkin on jahdattu :D
Ja leikkivätkin, mut myöskin taukoa riekkumisessa pidetty ettei koiruus kuvittele hypittävän sen pillin mukaan. Ja melkeen joka kierroksella kun ei Jukka suostunu leikkimään niin koiruli oikassu itsensä lattialle ja simahtanut. Niin sikeesti oli nukkunu ettei tajunnu ku Jukka noussu vierestä ylös ja lähteny liikkeelle.

Kissat on aika tiiviisti pysytelleet saunan puolella vaikkakin ovi on pidetty auki nyt kun ollaan molemmat kotosalla.

Töistä ku tulin ni tuli koiruus ovelle vastaan, ihan rauhallisesti mutta häntä iloisesti heiluen :)
Kupposet kahvia naaperiin ja ulkoilemaan. Kauhee kiire oli taas koiralla, mutta todennäköisimmin johtui siitä kun vatsa näyttäis olevan ihan ruikulilla nyt.

Ite kun syötiin niin Jaska parkkeeras itsensä pöydän alle eikä yrittänykkää pummia..odotti vaa josko jotain putois.
Ruokailut jaettiin kahteen, aamulla ja alkuillasta. Aamulla lenkille, tovi huilia ja ruoka. Päivällä lenkkiä Jukan kans ja kun mä tuun ni käytiin ulkona. Äsken käytiin kauppareissulla ja Jaska jätettiin n. puoleks tunniks yksin, kissat saunomassa.
Koira pölähti portaille vahtimaan ja tarkistamaan kuka tulee ovesta.. piti murahtaa ja haukahtaa ja pikkasen varmuuden vuoksi nostella ylähuulta, eihän sitä voinu olla varma kuka tulee sisään. Mutta moinen "hymyily" loppui samantien kun selkis että mehän sieltä tultiin takaisin. Sai ruokansa ja nyt vaa ihmetellään. Velipoikani tuli käymää ja koiruus otti hienosti vastaan tuonkin tapauksen. Kahveet juodaan ja turistaan skeidaa. Myöhemmin vielä iltalenkkiä ja nukkumaan.

Jippa jappa eli yhteenvetona opeteltu hihnassa kävelyä, ovissa ja portaissa liikkumista --> ei ängetä yhtä aikaa, kissoihin tutustuttu pikku hiljaa, näitä perus arkisia tottelevaisuuksia istu, odota, saa ottaa / saa mennä.

Tänään Jaska on ollut sisällä rauhallinen vaikkakin utelias, parvekkeella viihtyy ihmettelemässä maisemia ja fiilistelemässä.
Ilmeisestikkin alkaa asettumaan aloilleen.

Meijän mielestä pyyhkii hienosti. =) Tässä nyt osa olikin kaimalle jo kertausta kun aamusella tekstailtiin, ajattelin kuitenkis kummallekin teistä postia laittaa.
 

--

 

Tiistai

Joskus aamuyöstä kolmen maissa Jukka tympääntyi kuuntelemaan kissan saunanoven läpi kynsimis yrityksiä ja päästi Mossen tämän rauhallisemman kissaversion pois. Minkäänlaista tappelun nujakkaa saati sen yritystä ei kuulunut, viideltä noustiin normi rytmiin ylös.
Jaska ja Mosse-kissa tuli aamun aikanakin hyvin juttuun, hiukan sähinää mutta ei kynsiä eikä hampaita. Kissa istua nökötti hellalla ja Jaska vieressä kattelemassa.
Jopa niinkin läheiseen touchiin oli päästy et Jaska pääsi lipasemaan Mosselta korvienvälin märäks :D

Aamu taisi olla kaikinpuolin loistavan päivän alkua. Aamulenkillä ei ollut enää niiiiin kiire, ekat 50m piti jarrutella vetämistä abou 2m välein.Sen jälkeen melkein koko reilun puolen tunnin lenkki mentiin löysällä hihnalla =)  Muutaman kerran piti pysähtyä ja odottaa että Jaska hiffaa antaa hihnalle löysää, namilla palkittuna moisesta teosta taisi ainakin tällä keikalla mennä jakeluun ettei kiskota. Ollaan käytetty sitä tavallista hihnaa, ei sitä kuonoon viritettävää. Eestaas kävely ei läheskään yhtä tehokasta.
Jonkun iiihanan lady-koiran treffi-ilmoituksen Jaska ilmeisesti tuolta puskasta löysi..ei edes tainnut huomata ohi mennyttä koiraa =D
Vatsan toiminta onkin jo palautumassa entiseen, ei ollu enää ihan ruikulia.

Mä lähdin töihin ja Jukka ja Jaska jäi himppeen. Jossakin vaiheessa aamua Jaskalle ateria jonka taasen odotti kiltisti.
Pitkällä lenkillä olivat päivällä käyneet.. yrittävät eksyä tuonne metsikköön siinä samalla ;D  Matkalla  kävellen ja pyörällä vastaantulleita immeisiä ja koiruuksia ei oltu juurikaan noteerattu. Hihnassa ei minkään sortin temppuilua =) Ja maha toimii total normal, ei tietoakaan mistää ripuleista. =)
Ei siis ehditty sille mitää ns tehdä, raejuustoa tuli ostettua ja oli tarkoitus maitohappo bakteeri juttua apteekista hakea, vaan eipä taidettu tarvita tällä kertaa.

Päivällä täällä on leikitty ja koisattu. Jukka katteli sängystä leffaa ja simahtanu keskenkaiken.. ylläri ylläri kun siitä havahtui oli Jaska peijakas kömpiny jalkopäähän nukkumaan! Ja sinnehän ei ole asiaa! Eiku koira alas sängystä samantien.
Kissoihin tutustumista on jatkunu pitkin päivää, aika vapaasti ovat saaneet olla ja kulkea. Morris edelleen sähäkälllä mielellä, mutta tänään ei oo jaksanu Jaskaa juurikaan kiinnostaa.

Vahtikoiran vikaa tuossa näyttää ainakin sen verran olevan, kun töistä tulin ja avaimet lukkoon sain ni johan kuului oven takaa haukahdus ja Jaska oli portailla odottamassa.
Ei "hymyillyt" tällä kertaa ja tervehtimään tuli rauhalliseen tapaansa. =)

Veera vanhin lapsistani (9v) oli käynyt päivällä kääntymässä. Sitä namin piilotus pelilautaa oli Veera halunnu Jaskalle antaa ja antokin. Namien etsimisvauhti ei ollut yhtä vimmaisaa kun sillon Jaskan kotona käydessä nähtiin. Sitä lautaa kokeiltiin myöskin eilen ja sama juttu tuon vauhdikkuuden suhteen.
Veera tarkkana likkana vahti koska Jaska oli kaikki namit löytäny ja meni ottamaan lautaa pois. Jaskapa ei ollutkaa aivan varma oliko kaikki löydetty, mutta murahti vaan Veeralle.

Samainen ipana tuli myöhemmin uudestaan, sisääntulo jouduttiin ottamaan kerran uusiksi kun ei Jaska malttanutkaan odottaa Veeran sisälle asti pääsyä. Veeran yks kaveri tuli käymään hetkeksi. Ihan hyvin sujui tuonkin kanssa vaikkakin likka oli jokseenkin varuillaan koiran suhteen.
Ilta sujui hyvin, Jaska jäi muutamaks tunniks itekseen kun lähdettiin syömään. Kissat oli taas saunomassa.
Illalla heitetyllä lenkillä tuppas välillä olemaan kiire, mutta tuokin unohtui ja käveli ihan normaalisti hihnassa.
Yön vietti Morris-kissa saunassa, Mosse vapaalla jalalla. Jää on siis murrettu näiden kahden välillä.  =)

Keskiviikko

Aamulenkillä joitakin vetoyrityksiä, mutta antoi periksi joka kerta kun itse vaan pysähtyi. Muutaman namin tienasi tästä hyvästä.
Päivän mittaan jatkeltu samaa rataa kun tähänkin asti. Päivälenkki suunnattu uusille reiteille, ilman eksymistä tällä kertaa ;)
Matkalla melkein kirjaimellisesti törmäsivät yllättävän kauheaan MOPOON! Voi herran pieksut että olikin kaamea vekotin! Sitä oli pitänyt haukkua ja rähistä ja yrittää karata päälle. :-/
Moposta toivuttuaan vastaan tuli mitä ihmeellisin otus rullilla varustettuilla SUKSILLA! Voi kaameuksien kaameus! Sitäkään menopeliä ei voinut ymmärtää ei sitten millään, mutta sen kimppuun ei tarvinnut sentäs yrittää hyökätä.

Juuri äsken tultiin koirapuistosta. Käytiin katsastamassa josko olisi puisto vapaa ja olihan se. Palloa ja keppiä heitellessä meni hetki, sit paikalle tuli veljeni koiransa kanssa. Ensin tuttavuuden tekoa aidan läpi, eikä näyttänyt sen ihmeellisempää kummallakaan olevan hampaankolossa niin tuli Mellakin puistoon. Mella on pieni musta-valkoinen Lapinkoira narttu.
Siinähän sitä menoa ja meininkiä riitti, millon kuka kenenki perässä. Palloa ja keppiä taas ilmaan ja koirat perään. =)
Jaska läähätti auton ikkunat huuruun kun takas tultiin. Nyt onki sitte hyvä alkaa pikku hiljaa vetäytyä untenmaille.
Tässä tapauksessa ei pätenyt se musta-valkoisia koiria kohtaan aikaisemmin ilmennyt suvaitsemattomuus.

Safka maistuu ja pakki toimii =)
.
Keskiviikon kertomuksesta  tuli aikas lyhykäinen mutta pääsääntöisesti päivät sujuu hyvään malliin.
Morriksen kanssa ei olla edelleenkään kavereita mutta parempaan päin. Ja mitä noihin edellisiin koirien ja tuon kissan väleihin tulee niin koskaan ei kumpikaan ole ollut mikään sydänystävä Morrikselle. Se on muutenki ihan erilainen katti kun tuo Mosse.
Systeri heitti hyvin tänään et Mosse on kaikkien kaveri ja Morris ei kenenkään. Aika itsepäinen ja itsenäinen otus kun on, rapsuttaa ja silittää saa sillon kun se niin haluaa etc.

 
Torstai


Edellis yönä oli Jaska kuorsannu  ku mikäki iso mies, taisi puistokeikka viedä mehut aika hyvin pojasta.

Tänä aamuna saikin hätistellä Jaskaa pois sohvalta, käyttänyt tilaisuuden hyväkseen ketku ;)
Ihan sen näkösenä mako sohvalla ettei hällä ainakaan ollu mitään käsitystä siitä kuinka se sohva hänen alleen oli ilmestyny :D
Aamulla taas lenkille ilman sen kummempia hillumisia paitsi että hihnaa piti yrittää purra :-/
Sitä pressulla peitettyä venettä piti taas pelästyä ja murista sille. Koiruus kai ajatuksissaan nenu maata viistäen tallasi eteenpäin ja ihan tollee yks kaks se vene oliki nenän edessä, totta kai sit pelästyttiin ;)
Miten lie niin ajatuksissaan tuo Jaska oli, samalla reissulla se käveli myöskin päin tienvarressa olleen peräkärryn vetoaisaa.
Kolahti vaan ja koira huuli pyöreänä "mistäs tuo tohon tuli" :D

Päivällä kaikki menny aikas hienosti, leikkiä ja lepoa. Ulkoilureissulla ei ollu mitään ihmeempää kommellusta tällä kertaa =)
Keinahteleva laituri oli hippasen pistänyt Jaskan epäröimään jotta kannattaako moisella virityksellä ylipäätään olla.
Veneet ok kun ovat kerran vedessä, siellä mihin ne kuuluukin.
Kissat ja koira olleet vapaasti, aika vähän on sähinää enää havaitttavissa. Morriskin alkaa tottumaan ja kumpikin varoo kumpaakin.
Jaskalla muistissa miltä tuntuu kynnet, ei mene kovin lähelle tutkimaan. Ja jos on kissan mielestä liian liki niin tassu heilahtaa, mut ei niin rivakasti enää. Eikä oo välttämättä kynnetkää esillä :)

Illemmalla jätettiin elukat kotia ja lähettiin käymään ite kyläreissulla. Morris vielä varmuuden vuoksi eri huoneessa sen aikaa. Kavereilla siellä kyläpaikassa on n. 3v rottisnarttu ja uros. Kyllä niillä riitti nuuskittavaa vaatteista.
Takas kun tultiin niin Jaska tuli ovelle vastaan mutta ei ilmennyt sitä vahtikoira ominaisuutta tällä kertaa.
Iltalenkki keikka meni kivasti vesisateessa. Eipä ollu muita liikenteessä pahemmin, pari poikaa tuli pyörällä ohi. Niistä ei välitetty tuon taivaallista, oli niin mielenkiintoinen haju ilmeisesti.

Nätisti Jaskaa antaa kuivata ittensä, joka kierroksella kun tullaan ulkoa sisään kuivataan / putsataan naama, tassut ja mahan alusta ja sateen jäljiltä koko koira. Pyyheki saa olla ihan rauhassa, sitä ei tarvitse riepotella.

Porkkana osottautunut herrrkulliseks, aikas antaumuksella järsii. =)
Kauppareissulla ostettiin uus lelu, kun edelliset saanu kyytiä. Hai-lelu sai myöskin tuomion päättää päivänsä :-/
Kauppakassi ratsia on joka kerta, into piukeena koiruli tonkii oliskos hälle jotain =)

Perjantai

Hmm.. nyt sai Jaskan tuupata alas sängystä vuorostaan, jalkopäähän oli kavunnut uinailemaan peijakas :-/

Aamu taas ihan jo tavalliseen tapaan, tällä kertaa koirakin hereillä. Ei kävellyt mitään päin :D
Aamuisin ei juuri muita ole siihen aikaan liikkeellä, pari pienempää (en tiiä mitä sorttia) oli tulossa vastaan, mutta sopivassa yhteisymmärryksessä sanattomalla sopimuksella he ja me käännyttiin takas sinne mistä tultiinkin.

Päivän lenkkireissulla oli tullu vastaan myöskin joku pienempi koiruus, Jaska nätisti istuu tienposkessa ja odottaa toisten ohi pääsyä. Vaan eipäs odottanutkaa loppuun asti, Fifi kun oli ohi päässyt Jaska pyörähti ympäri ja koitti päästä tutkimaan Fifiä enenmmän ja vähemmän innokkaasti. Ei tullut tuttavuutta tällä kertaa, koirat aisoihin ja eri suuntiin.
Samalla reissulla Jaska oli yrittänyt ottaa mittaa kuorma-auton renkaista.. sen alle oli suorastaan päästävä! Ilmeisesti piti kokeilla kumpaa sattuis enemmän ja kumpi voittaa. Ei kuitenkaan päässyt tekemään sen kummempaa tuttavuutta renkaan kanssa.

Toisinaan ilmennyttä hihnan kuritus operaatiota oli taas iltalenkille lähdettäessä, kuvittelee kai hihnan olevan lelu.
Tuo luulo kyllä aika nopeasti häviää. Pientä vetämistä ilmaantuu kun mennään lenkille jonnekin missä ei olla vielä käyty, uusien tuoksujen viehättämänä Jaskalla pienoinen hoppu. Rauhottuu kyllä ja lakkaa kiskomasta.

Vene oli hävinnyt tienposkesta. Rannassa talviteloilla olevat veneet ei ole läheskään yhtä kamalia, onhan ne sentään veden äärellä... sielläpäin siis missä pitäskin olla.
Pöheiköstä löytynyt kalanruodon raato oli mitä iiiiiiiiihanin makupala ja voi sitä harmin määrää kun ei saanutkaan sitä syödä :-/

Yönsä kaikki vietti ns vapaalla jalalla kissoilla ei enää saunavuoroja. Hyvin toimeen tulevat, Morris kyllä seuraa tarkkaan mitä Jaska puuhaa ja missä menee. Mut ei tarvitse kissan enää olla selkä ämpärinsangalla eikä tartte yrittää näyttää kolme kertaa suuremmalta kuin onkaan :)  Morriskaan kun ei oikeasti ole mitenkään pieni kissa, eikä Mossekaan. Kumpikin on n. 6kg :D
Vanhoja herroja, Mosse 13v ja Morris 15v.

Lauantai


Vapaapäivä =) Aamulenkki ei tod. ollu kukonlaulun aikaan :) Hyvin jakso silti Jaska ootella ulos pääsyä eikä ollu niin kiirekkään puskasta toiseen pissalle pääsyn kanssa vaikka odottamaan joutuikin.

Päivän aikana elukkatrio oli keskenään kun käytiin hoitelemassa asioita. Myöhemmin käytiin koirapuistossa peuhaamassa Mellan kanssa. Puistolle tullessa siellä olikin joku mummeli koiransa kanssa, mummo poistui kyllä paikalta. Oli velipoika hälle jo kertonut että ollaan myös tulossa, että mitäs mummo luulet kuinka koirasi suhtautuu.Mummon koira olikin saanut kyytiä naapurinsa rottikselta niin eipä mummo Jaskaakaan oikein luottanut. Sen naapurin koira oli jotenkin muuttunut leikkauksen jälkeen ja eipä ollu sit enää tykännytkään mummon koirasta. Tiiä sit.. mut näin.
Mummo ja koira poistu ja Jaska pääsi energian purkuun ja telmimään =)

Menoa ja meinikiä riitti taas, ei yhtä innokasta kun viimeks. Mella oli vähän väsy. Tunnin verran jaksoivat painaa menemään.
Loppuajasta puistolle tuli myös toinen ( tai kolmas, neljäs... meitä on monta) Tiina. Tiinalla mukana Tara, musta vanha neiti. Rotua en muista, näyttää setteriltä :D Ikää jotakuinkin 9v. Taralla peräpään haistelu ei hyväksyttävää, ei tykkää yhtään. Hetken pätkää katsottiin tuleeko tuttavuuden teosta mitään, no eipä tullu. Tara ei tykkää niin ei tykkää. Jaskaa ja Mellaa kiinnosti kyl.
No, otukset kaikki autoihinsa ja porukalla meille kahville. Make  toi Mellan mukanaan "kahville", Tara ei tullut. Kissoille iski tässä vaiheessa saunavuoro, Mella reppana pelkää kissoja.

Jaska ja Mella jaksoivat telmiä vielä pari tuntia. Mella yritti pomotella ja pölliä kaikki Jaskan lelut ja luut, Jaska hieman hämillään moisesta mutta ei yrittänytkään ottaa omiaan pois. Ruokansa Jaska sai rauhassa syödä, Make piti Mellan poissa.
Mellankin kokeili Jaskan aktiivilautaa (vai mikä se on), hetken kesti ennen kun hiffas mistä kyse :D Jaska odotteli nätisti omaa vuoroaan. :) Tossa ne painivat ja vetivät köyttä, hyvin toimeen tulevat. Tällä tapaamiskerralla jo sen verran hyviä kavereita että leikissä mukana hampaat. Myöskin nämä tyttökoiraa kohtaan olevat vietit löytyi Jaskalta.. piti yrittää Mellaa vähän "tökkiä".
Osaavat ottaa myös rennosti vaikka samassa tilassa ovatkin, omissa oloissaan järsivät luita ja makoilivat.

Yhteinen iltalenkki käytiin vielä heittämässä, ei minkäänlaista remmissä telmimistä yms. Samaa hajua haistellessa meinas hihnat mennä ristiin rastiin, ei muuten. Hiano suoritus! =D Matkan varrella oli muksuille pelipaikaksi laitettu 2 maalia, sellasia jääkiekko maaleja. Toista maalia vasten oli nostettu jokin levy.. se oli pelottava, piti oikein säpsähtää ja murista. Ei kuitenkaan tarvetta kurittaa sitä. =)
Yks naapuri tuli pienessä tuiterissa ihmettelemään Mellaa "no onkos toi Lapinkoira..lässyti lässyti lässyti, voi voi voi ja ai ai ai, meilläki joskus vuonna -86 ollu tollanen  ja plaa plaa plaa" Aikansa siinä ihmetteli ja kyseli Makelta kaikennäköstä. Sit kiinnitti huomionsa Jaskaan. "Oho, onkos toi rottis, pureeks se?"  Make sille heitti et" Ei se varmaa nyt pure, söi just" =D
No, uskaltautui kuitenkin ukko ja Jaska tekemään keskenään tuttavuutta kun ukkelille selvis ettei Jaska ole pahis.
Kaikki meni ihan putkeen. =)

Make ja Mella kotiinsa ja me sisälle iltapuuhiin. Jaska ihan silmät ristissä, unta kuuppaan vaan. Jaskalle ilmennyt tapa ettei hää voi mennä nukkumaan jollei mekään mennä, väkisin pitää yrittää sinnitellä :D
Huusholli enemmä ja vähemmä täynnä karvaa, imrui on muuten ihme vekotin.. mut sitä ei tarvitse kurittaa =)

 

1256488585_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kiitos Tiina! Hymy